Δράσεις

 

Ημερίδα στη Ζάκυνθο

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Ι.Ν., στη Ζάκυνθο, στις 4 Μαΐου 2015.
Συγκεκριμένα η Ημερίδα έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία », με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Στην Ημερίδα έγινε αναφορά στη διαλεκτική δράση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στη εκπαιδευτική δράση « Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης σε κοινωνικές δεξιότητες ».
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος Δ΄, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου, Κος Βανταράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ζακύνθου, Κος Καμπίτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου, Κος Τσίπηρας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Ι.Ν., Κος Μπετίνης, ο Σχολικός Σύμβουλος Α΄βάμιας Εκαπίδευσης Ζακύνθου, Κος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ζ., Κος Θεοδόσης, ο Δ/ντής του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου, Κος Κλάδης, η Δ/ντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ζακύνθου, Κα Κελαράκη, η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Υ.Υ. Ζακύνθου, Κα Σαρακίνη, η Προϊσταμένη της Πρόνοιας του Δήμου Ζακύνθου, Κα Φλεμοτόμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, γονείς και φίλοι του αναπηρικού κινήματος.
Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου ατόμων με αναπηρίες Ζακύνθου ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄, Κος Γρέκας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., Κος Βαρδακαστάνης που αναφέρθηκε στην ενότητα : «Αναπηρικό Κίνημα και Εκπαίδευση Ενηλίκων: Μετασχηματίζοντας τον τρόπο προσέγγισης της αναπηρίας».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Κα Χατζηπέτρου, επιστημονικό στέλεχος της
Ε.Σ.Α.μεΑ. και αναφέρθηκε στην ενότητα : «Εκπαίδευση Ενηλίκων και Άτομα Με
Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης».
Κατόπιν το λόγο πήρε η Ψυχολόγος και εξωτερική συνεργάτης της Ε.Σ.Α.μεΑ, Κα
Παπανικολοπούλου, που αναφέρθηκε στην ενότητα : Ποιότητα Ζωής… «Μία Καλή
Ζωή» για τα Άτομα με Βαριές Αναπηρίες. Ποιές είναι οι σημαντικές ερωτήσεις για τη
Βέλτιστη Πρακτική στην υποστήριξη των συμπολιτών μας; ».
Τέλος η Ημερίδα έκλεισε με Εμπειρίες εκπαιδευτών/-τριών από τη συμμετοχή τους
στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και
Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».