Δράσεις

 

Παλελλαδικο, Παν-Αναπηρικο Συλλαλητηριο 4-11-2015

ΠΑΛΕΛΛΑΔΙΚΟ, ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4-11-2015

Το Πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα, ο ξεσηκωμός των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, θα μείνει σταθμός στο αναπηρικό κίνημα της χώρας. Ήταν το ξέσπασμα της οργής χιλιάδων αναπήρων, το ξέσπασμα της αγανάκτησης, το ξέσπασμα για τα δικαιώματα που καταπατούνται, για την κοινωνική ένταξη, για την αξιοπρεπή διαβίωση, για την κοινωνική προστασία, για την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης.

Περίπου δέκα χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους συγκεντρώθηκαν το πρωί και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, έχοντας φτάσει από κάθε γωνιά της χώρας.

Το Σωματείο μας λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών, δε μπόρεσε να ταξιδέψει, να παρευρεθεί και να ενώσει τη φωνή του με τους χιλιάδες συναδέρφους από όλη την Ελλάδα.

Ως ένδειξη συμπαράστασης το Σωματείο μας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. Συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα με αναπηρίες και μέλη των οικογενειών τους καθώς και φίλοι του αναπηρικού κινήματος. Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους , αλλά και τους περαστικούς για τα αιτήματα του Συλλαλητηρίου, για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην πρόνοια, στα εισοδήματα, στα επιδόματα, στις συντάξεις, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, κτλ.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του Σωματείου μας, επισκέφτηκε στο γραφείο του, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ζακύνθου, Κο Νιοτόπουλο και του παρέδωσαν τη Διακήρυξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για την
4η Νοεμβρίου : « Για την αξιοπρέπεια, την κοινωνική προστασία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη.». Εκεί πάνω από μισή ώρα συζήτησαν σε κλίμα συνεννόησης, ζητήματα που αφορούν το αναπηρικό κίνημα ( Προσβασιμότητα, οδικό δίκτυο, ειδικό σχολείο, κτλ)