Συνάντηση Με βουλευτή

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 αντιπροσωπεία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία
«ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σωματείου κο. Μάνεση Ιωάννη μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου κο. Βαρδακαστάνη Φίλιππο συναντήθηκαν με τον πρώην Υπουργό και νυν Βουλευτή Ζακύνθου κο. Κοντονή Σταύρο στο γραφείο του Βουλευτή. Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ένα πολύ καλό και φιλικό κλίμα αφορούσε πάγια και καίρια ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία , καθώς και τις οικογένειές τους.
Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση, αφορούν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και υπηρεσίες, την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία καθώς και τον τομέα της υγείας.
Σε τοπικό επίπεδο η αντιπροσωπεία του Σωματείου κατέθεσε, στον Βουλευτή τα θέματα-προβλήματα με τα οποία τα άτομα με αναπηρία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι στο νησί μας, όπως είναι η προσβασιμότητα στα κτίρια των δημόσιων υπηρεσιών( Εφορία, ΔΕΗ, Δικαστήρια) και το μείζον θέμα της λειτουργίας της δεύτερης βάρδιας (Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο) της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού καθώς είναι επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη ενός γιατρού Νεφρολόγου, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της δεύτερης βάρδιας αφού πλέον δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μελλοντικοί ασθενείς και επισκέπτες στο νησί μας.
Ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που κατέθεσε η αντιπροσωπεία του Σωματείου και δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην υλοποίηση τους, ενώ θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθεί το θέμα της λειτουργίας της δεύτερης βάρδιας (Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο) της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού καθώς η υγεία των συμπολιτών μας είναι ζήτημα καίριας και μείζονος σημασίας.