Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη

Με αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τις 3 Δεκέμβρη 2018 αντιπροσωπεία του Σωματείου μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο. Μάνεση Ιωάννη επισκέφθηκε στο γραφείο του, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου κο. Νιοτόπουλο Ελευθέριο, όπου του κατέθεσαν την Διακήρυξη και συζήτησαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν το αναπηρικό κίνημα.
Επικεντρώθηκαν κυρίως στα θέματα της υγείας, παιδείας καθώς και της προσβασιμότητας.
Συγκεκριμένα, εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη λειτουργίας της Δεύτερης βάρδιας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, (Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο) με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς.
Στη συνέχεια, συζήτησαν για το θέμα της ολοκλήρωσης του Ειδικού Σχολείο της Μπόχαλης και ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου και ανέφερε πως σε δέκα με δεκαπέντε μέρες θα έχει δοθεί το χρονοδιάγραμμα.
Τέλος, συζήτησαν το μείζον θέμα της προσβασιμότητας σε όλους τους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες του νησιού ενώ έγινε εκτενής αναφορά για την συνεχής κατάληψη των θέσεων στάθμευσης για άτομα με αναπηρία από οχήματα και δίκυκλα δημιουργώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους συμπολίτες μας με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Ενώ, σημειώθηκε ότι πλέον είναι θέμα νοοτροπίας που θα πρέπει να αλλάξει από το σύνολο των συμπολιτών μας, δείχνοντας τον αναγκαίο σεβασμό στα άτομα με αναπηρία, συμβάλλοντας στην αξιοπρεπή διαβίωση τους ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.