ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ.
Την Πέμπτη 30 Αυγούστου και Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) στη Ζάκυνθο, ύστερα από επιθυμία του Προέδρου του Ευρωπαικού Φόρουμ και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συντοπίτη μας κου. Βαρδακαστάνη Ιωάννη. Στη Ζάκυνθο έφθασαν μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ από όλη την Ευρώπη( Βέλγιο , Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία Ιρλανδία και Φιλανδία) με σκοπό να συμμετέχουν στη συνεδρίαση, εξετάζοντας σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το αναπηρικό κίνημα σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ κου .Βαρδακαστάνη Ιωάννη, ενώ ακολούθησε ο ΄Γ Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, κος. Αντώνης Χαροκόπος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» κος. Μάνεσης Ιωάννης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως την υγεία, την εκπαίδευση την πρόνοια και την απασχόληση, ενώ ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ο νέος σχεδιασμός του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, με τίτλο « Πρωτοβουλία της Ζακύνθου» που έχει σχέση με το συνολικό αναπροσανατολισμό του ευρωπαϊκού κινήματος αλλά και των εθνικών αναπηρικών κινημάτων σε σχέση με τη συμμετοχή των οργανώσεων του στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Επίσης, συζήτησαν το πρόγραμμα δράσης για το 2019 και το πως θα προσπαθήσουν να ενσωματώσουν θέματα των ΑμεΑ στο επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και επιτροπή και θα σχεδιάσουν τη νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για τη δεκαετία 2020-2030.