ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» συναντήθηκε με το Δήμαρχο του Δήμου Ζακύνθου κο. Κολοκοτσά Παύλο με σκοπό να του εκθέσει τα προβλήματα και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι τα άτομα με αναπηρίες του νησιού μας.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου, κος. Μάνεσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα της προσβασιμότητας. Καθώς είναι ένα μείζον πρόβλημα με το οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Ο Πρόεδρος τόνισε ιδιαίτερα την υποχρέωση των αρμόδιων αρχών και της αστυνομίας να γίνονται συνεχείς έλεγχοι και να τιμωρούνται οι παραβάτες, καθώς η κατάληψη των θέσεων στάθμευσης και των ραμπών από οχήματα και δίκυκλα είναι πλέον συνεχές φαινόμενο, το οποίο εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα άτομα με αναπηρία.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η επισκευή και συντήρηση των παιδικών χαρών του νησιού, ενώ ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στη δημιουργία παιδικής χαράς η οποία θα είναι προσβάσιμη για τα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειες τους.