ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος συναντήθηκε στις 05 Οκτωβρίου 2020, στα γραφεία του Σωματείου με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου. Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου απαρτίζονταν από τον κο. Αγαλιανό Ιωάννη, τον κο. Καψάσκη Διονύσιο και την κα. Κορφιάτη Αικατερίνη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου αλλά και προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.

Συγκεκριμένα, οι γονείς αναφέρθηκαν σε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον εξωτερικό προαύλιο χώρο του σχολείου καθώς δεν είναι προσβάσιμος, ενώ είναι απαραίτητες να γίνουν και επισκευές σε σπασίματα που υπάρχουν ώστε να μην είναι επικίνδυνο για τα παιδιά. Επίσης, δεν παραλείψαν να αναφερθούν στην τοποθέτηση στεγάστρου ώστε να προστατεύονται οι μαθητές από τις διάφορες καιρικές συνθήκες.

Επιπρόσθετα, θέμα της συζήτησης ήταν και το άλυτο μέχρι τώρα πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών καθώς υπάρχουν μαθητές που χάνουν διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου, και δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο. Τέλος, αναφέρθηκαν και στο θέμα της δημιουργίας τουαλετών, που θα είναι προσβάσιμες και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ., καθώς τώρα οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστες με τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ., και βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ενώ εξίσου σημαντικό ζήτημα, είναι η τοποθέτηση σχολικού τροχονόμου, καθώς το σχολείο βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος, αφού άκουσε προσεχτικά τους γονείς, δήλωσε ότι όντως οι συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο είναι τραγικές και θα πρέπει άμεσα να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να δράσουν καταλλήλως ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Καθώς θεωρείται απαράδεκτο μαθητής που θέλει να παρακολουθήσει στο σχολείο, να αποκλείεται λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου.

Ενώ από πλευράς Σωματείου, τους διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται στο πλευρό τους και θα επέμβουμε άμεσα ώστε να λειτουργήσει το σχολείο με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.