ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο Μ.ΜΠΕΝΙΣΗΣ

ην Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2020 17:30μ.μ. ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου κος. Μπενίσης Μάριος συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων εν όψει της 3ης Δεκέμβρη Παγκόσμια και Εθνική ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 οι δράσεις που μπορούν να γίνουν είναι περιορισμένες γι΄αυτό το λόγο διοργανώθηκε μια διαδικτυακή εκδήλωση, που στόχο είχε να παρουσιαστούν στη κοινωνία διάφορες αναπηρίες χρόνιες παθήσεις καθώς και η καθημερινότητα των οικογενειών με άτομο με αναπηρία, χρόνιων πασχόντων και των οικογενειών τους.

O κος. Μπενίσης Μάριος αναφέρθηκε κυρίως στα θέματα της εκπαίδευσης, τονίζοντάς ιδιαίτερα τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων του νησιού μας και ιδιαίτερα στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε προσωπικό. Παράλληλα έθεσε και το θέμα της έλλειψης προσβασιμότητας σε όλα σχεδόν τα σχολεία του νησιού εκτός από το Ειδικό Σχολείο Μπόχαλης., ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ», ώστε να γίνει προσβάσιμο το Πνευματικό Κέντρο του νησιού.

Τέλος, ο κος. Μπενίσης τόνισε τη συμβολή της ΕΣΑμεΑ για την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Εκπαίδευση με το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή με βάση τον Ν.4589/2019.

Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου τόνισε ιδιαίτερα ότι οι ελλείψεις που υπάρχουν στην Εκπαίδευση είναι πολλές ακόμα, για αυτό και χρειάζεται η συνεργασία στον κοινό αγώνα όλων των σωματείων και συλλόγων, με την κεντρική υποστήριξη της ΕΣΑμεΑ, για μια ποιοτική και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση.