ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΕΑ

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου « ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» καταδικάζει τις δηλώσεις του Δήμαρχου Ζακύνθου κου. Αρετάκη Νικήτα, για τους ρατσιστικούς και άκρως ντροπιαστικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ζακύνθου, όταν συζητήθηκε το θέμα περί πρόσληψης ατόμων μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών και ανέργων από Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποκαλώντας τους ως : «άχρηστους», «άσχετους» και «σακατεμένους».

Τέτοιοι χαρακτηρισμοί παραβιάζουν το Σύνταγμα της Χώρας, την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία , για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καθώς και τις ηθικές αρχές συνύπαρξης όλων των ατόμων των πολιτισμένων κοινωνιών.
Στόχος του Σωματείου μας, είναι η άρση των εμποδίων που οδηγούν στην κοινωνική απομόνωση των ατόμων με αναπηρίες, έτσι ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες και να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής ( κοινωνικής, πολιτικής ,πολιτιστικής, οικονομικής ) καθώς και η καταπολέμηση της διάκρισης που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία στην εργασία.

Χρησιμοποιώντας τέτοιους χαρακτηρισμούς, όχι μόνο προσβάλλει τα Άτομα με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και την ανθρώπινη ύπαρξη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Για αυτό το λόγο ως Σωματείο που στόχο έχει την προάσπιση και στήριξη των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία καλούμε τον κο. Αρετάκη να λογοδοτήσει για αυτές τις δηλώσεις, που το μόνο που μπορούν να προσκαλέσουν είναι αίσθημα ντροπής και αποτροπιασμού.