ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΕΑ "ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Στις 19 Φεβρουαρίου 2021, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γ. Ραγκούση. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν διάφορα θέματα/προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία στο νησί μας και σχετίζονται με το νοσοκομείο.
Το σωματείο εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα κο. Μπενίση Μάριο και τον ταμία κο. Παντή Σταύρο. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση για λόγους υγείας.
Ο κ. Διοικητής μας ενημέρωσε για την παραλαβή των 14 νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης καθώς κ για την προκήρυξη 7 νέων θέσεων ιατρών, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των μελών του σωματείου μας, και ειδικά των νεφροπαθών ασθενών.
Επίσης, συζητήθηκαν πρακτικά θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία και η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα συνεργασίας.

Στα πλαίσια αυτά, μετά την παρουσίαση των αιτημάτων του σωματείου, τον λόγο πήρε ο έτερος εκπρόσωπος του σωματείου Παντής Σταύρος, ο οποίος ως απεσταλμένος παράλληλα της ΕΣΑΜΕΑ στο ΔΣ του ΚΚΠΙΝ (ΟΔΑΖ), τόνισε την έλλειψη ψυχολόγου/ψυχιάτρου για το τμήμα ΑΜΕΑ κ χρονίως πασχόντων κ ζητήθηκε η συνδρομή του κ. Διοικητή προς επίλυση του προβλήματος αυτού.

Σε όλα τα θέματα υπήρξε σύμπνοια απόψεων κ διάθεση διαλόγου και ορίστηκε νέα συνάντηση εν ευθέτω χρόνω, για να συζητηθεί η πορεία προς επίλυση των οποίων θεμάτων προκύψουν.