ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Φ. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΟΡΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ

Την Τρίτη 09 Μαρτίου 2021 ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος συναντήθηκε με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Π.Ι.Ν κο. Ζορμπά Κωνσταντίνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου κο. Στασινόπουλο Γιώργο και συζήτησαν θέματα που αφορούν το αναπηρικό κίνημα γενικά και ειδικά τα Άτομα με Αναπηρία στο νησί μας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία στο νησί μας, με σκοπό την αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωση των Ατόμων με Αναπηρία, που ως στόχο έχει την αποφυγή της «περιθωριοοποίησης» και της «ιδρυματοποίησης» των Ατόμων με Αναπηρία, όταν το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον αδυνατεί να υποστηρίζει τη διαβίωση τους.

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της προσβασιμότητας στο νησί μας, που ταλανίζει συνεχώς τα Άτομα με Αναπηρία και το Σωματείο, καθώς παραμένει άλυτο, παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες που γίνονται, ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα τόσο στις θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων, όσο και η προσβασιμότητα σε δημόσιες υπηρεσίες και κτίρια, καθώς και στις σχολικές μονέδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ», όπως και του Ειδικού Ενιαίου Γυμνασίου και Λυκείου, με τη στελέχωση τους σε εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό, καθώς και σε κτιριακό και εκπαιδευτικό υλικό.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην άμεση προτεραιότητα του εμβολιασμού των Ατόμων με Αναπηρία και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για την προστασία τους έναντι του κορωνοϊού covid-19.
Τέλος, η συζήτηση έλαβε χώρα σε ένα πολύ καλό και φιλικό κλίμα διαλόγου, όπου συζητήθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, ενώ κατατέθηκαν τα ζητήματα του Σωματείου και εγγράφως.

Επισυνάπτω το δελτίο τύπου σε μορφή word και φωτογραφία.