ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Φ. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΚΛΑΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΗΝ Κα. ΚΕΛΑΡΑΚΗ ΔΑΝΑΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Κα. ΓΚΟΥΣΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Την Τρίτη 08 Ιουνίου 2021 μετά από αίτημα του Σωματείου ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος μαζί με τον Ταμία κο. Παντή Σταύρο συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μπόχαλης κο. Κλάδη Παναγιώτη, την διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Κ κα. Κελαράκη Δανάη καθώς και με την κοινωνική λειτουργό του σχολείου κα. Γκούσκου Χρυσούλα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητήσουν για την λειτουργία του σχολείου και να γίνει ξενάγηση στους χώρους του νέου κτιρίου του Ειδικού σχολείου.

Επίσης, ο κος. Κλάδης τόνισε ότι μετά από προσπάθειες της ΕΣΑμεΑ και του Σωματείου και ιδιαίτερα επί της προεδρίας του κου. Γρέκα Ιωάννη, συνέβαλαν σημαντικά στην ολοκλήρωση του έργου του νέου κτιρίου του σχολείου, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος αναφέρθηκε στο θέμα της προσβασιμότητας στην πόλη της Ζακύνθου και στις προσπάθειες που γίνονται από το Σωματείο ώστε να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και κτίρια. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης στο νησί μας όπου θα μπορούν τα Άτομα με Αναπηρία να διαβιούν ανεξάρτητα. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος ενημέρωσε τον κο. Κλάδη και την κα. Κελαράκη ότι από τέλος Ιουνίου δεν θα ανανεωθεί η Σύμβαση του Λευκού Ταξί με τον τωρινό μισθωτή, που μεταφέρει τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου και τους διαβεβαίωσε ότι το Σωματείο θα απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην μεταφορά των μαθητών κατά το νέο σχολικό έτος.

Τέλος, η κοινωνική λειτουργός κα .Γκούσκου Χρυσούλα ενημέρωσε τον Πρόεδρο κο. Βρδακαστάνη Φίλιππο ότι πολλοί κηδεμόνες των μαθητών δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα που έχουν τα Άτομα με Αναπηρία, και ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος ανέφερε ότι οποίος γονιός ή κηδεμόνας επιθυμεί να ενημερωθεί μπορεί να έρχεται στο γραφείο του Σωματείου και να ενημερώνετε αναλυτικά για τα δικαιώματα και οτιδήποτε αφορά τον τομέα της Αναπηρίας, και το Σωματείο θα βρίσκεται σε συχνές επαφές με το Ειδικό Σχολείο της Μπόχαλης για οποιοδήποτε θέμα προκύψει.