Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ. ΜΠΕΝΙΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΑΜΕΑ

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και περιορισμούς που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του covid – 19 ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 10ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ε.Σ.Α.μεΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 1 & 2 Οκτωβρίου 2021, κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Συνεδρίου, τιμήθηκαν για την επί πολλών δεκαετιών προσφορά τους στο αναπηρικό κίνημα οι Θωμάς Κλεισιώτης και Άρης Πανανός. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης μίλησε για τους ανθρώπους μέλη του αναπηρικού κινήματος που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Πρόκειται για τους αείμνηστους Κώστα Κράββαρη, Ρούλα Λάγιου, Χρήστο Καραγκιόζη, Ράλλη Τσιουλάκη, Μανώλη Ζηδιανάκη, Βαγγέλη Καρίτσα, Μιχάλη Νούτσο, Τάσο Λαγόπουλο, Σωτήρη Γκασούκα, Γιώργο Λιακόπουλο.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Βαρδακαστάνης Ιωάννης και μίλησε για τα ορόσημα της προηγούμενης περιόδου: πως η ΕΣΑμεΑ αντιμετώπισε τα ζητήματα που έφερε η λιτότητα αλλά και η πανδημία, δράσεις τις οποίες έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως η θεσμοθέτηση της υπηρεσίας του Προσωπικού Βοηθού και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία. Τόνισε το έργο του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας, του Ινστιτούτου της ΕΣΑμεΑ, της υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί», όπως επίσης και για τις συνεργασίες της ΕΣΑμεΑ σε διεθνές επίπεδο, με τη συμμετοχή στην Παγκόσμια Οργάνωση Αναπηρίας (IDA) και με την προεδρία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ (EDF). «Διαρκής διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Ότι σχεδιάζεται και υλοποιείται στη χώρα πρέπει να περιλαμβάνει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Και αυτή η πυξίδα δεν έχει λαθέψει όλα τα τελευταία χρόνια».

Το Σάββατο 02 Οκτωβρίου 2021 έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Γενικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ο Κος Βαρδακαστάνης ξανά εκλέχτηκε Πρόεδρος , για μια ακόμα τριετία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου μας, Κος Μπενίσης Μάριος εξελέγη στο νέο Γενικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Α.μεΑ., εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με αναπληρωτή των Κο Βαρδακαστάνη Φίλιππο όπου λόγω ασθενείας δεν κατάφερέ να ταξιδέψει στην Αθήνα.