ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Φ.ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος παραχώρησε δύο συνεντεύξεις σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος μιλώντας στο ραδιοφωνικό Στίγμα και στο ραδιοφωνικό σταθμό Ερμής. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία τόσο γενικά όσο και ειδικά στο νησί μας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη κατασκευής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία στο νησί μας, στο άλυτο πρόβλημα της προσβασιμότητας σε όλους τους δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία και σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος(εστιατόρια, καφετέριες κτλ.), επίσης ανέφερε ότι έχει συσταθεί και η Επιτροπή Προσβασιμότητας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπως και σε όλες τις Περιφέρειες Ελλάδος, που λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, ο κος Βαρδακαστάνης Φίλιππος έκανε έντονη αναφορά για την οικονομική κατάσταση των Ατόμων με Αναπηρία και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, επίσης, ανέφερε ότι έχει να δοθεί αύξηση στα επιδόματα από το 2010, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τέλος, ο Πρόεδρος τόνισε ότι τα Άτομα με Αναπηρία ζητούν ίσα δικαιώματα και αντιμετώπιση, με όλους, με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τη διαφορετικότητα του καθενός, όπως προβλέπεται από τους ψηφισμένους νόμους της ελληνικής Βουλής.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια (επίδειξη λειτουργίας) του αναβατορίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου μεταξύ των μελών του Σωματείου και του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κο. Κακολύρη Σταυρου, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης όπως είχε καθοριστεί. Δυστυχώς, όμως, λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία του αναβατορίου, με αποτέλεσμα μέλος του Σωματείου με κινητική αναπηρία να μην μπορέσει να παρευρεθεί στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου.
Τέλος, το Σωματείο θεωρεί ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός η μη λειτουργία της πλατφόρμας, και θα πραγματοποιήσει σε μεταγενέστερο χρόνο μαζί με τον Δήμο την επίδειξη λειτουργίας του αναβατορίου

Διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή - Ζητάμε αξιοπρέπεια και ισότητα - Stigma Radio 97.6