ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΕΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ "ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ" ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ

ην Παρασκευή 08 Ιουλίου 2022 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γ. Ραγκούση. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν διάφορα θέματα/προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία στο νησί μας και σχετίζονται με το νοσοκομείο.
Το σωματείο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κο. Βαρδακαστάνη Φίλιππο, τον Α’ Αντιπρόεδρο κο. Σπίνο Ευστράτιο και τον Γενικό Γραμματέα κο. Μπενίση Μάριο. Ανάμεσα στα θέματα που κατέθεσε το Σωματείο μας στον κο. Ραγκούση ήταν η συνταγογράφηση φαρμάκων υψηλού κόστους καθώς και η εκτέλεση των συνταγών για αιμοκαθαρόμενους ασθενείς όπως ισχύει ήδη στο Νοσοκομείο με τους καρκινοπαθείς και την παραλαβή τους από το Νοσοκομείο, στο οποίο ενημέρωσε ο κος. Ραγκούσης ότι παρόλο που το κόστος είναι υψηλό θα έρθει ο ίδιος σε επαφή με τον Ε.Ο.Π.Π.Υ ώστε να ελέγξει αν μπορεί να το αναλάβει το Νοσοκομείο, καθώς και την άμεση αποστολή των ιατρικών γνωματεύσεων μετακίνησης των αιμοκαθαρούμενων ασθενών από την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προς τον Ε.Ο.Π.Π.Υ., για να αποφευχθεί η φυσική παρουσία των ασθενών.
Επίσης, αναφορικά με το θέμα της επάνδρωσης των κλινικών του Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο κος. Ραγκούσης επεσήμανε ότι θα προκηρυχθεί ξανά η θέση του Νεφρολόγου, ώστε με την πρόσληψη ενός ακόμα ιατρού στην ΜΤΝ θα μπορέσει να λειτουργήσει και η δεύτερη βάρδια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Σε όλα τα θέματα υπήρξε σύμπνοια απόψεων και διάθεση διαλόγου ενώ κατατέθηκαν τα αιτήματα του Σωματείου και εγγράφως.