ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΛΕΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΕ ΚΔΑΠμεΑ ΚΑΙ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος και ο Οργανωτικός Γραμματέας του Δ.Σ. κος. Κολεύρης Παναγιώτης επισκέφθηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία «Ιωάννης Βαρδακαστάνης», όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζακύνθου κο. Κόκορη Κωνσταντίνο και τον Διευθυντή της Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. κο. Φιλιακό Σταμάτη. Κεντρικό θέμα της συζήτησης τους ήταν η ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του ΚΔΑΠμεΑ, η αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το κτίριο εσωτερικά εξαιτίας της φθοράς του χρόνου καθώς και η ανάγκη τοποθέτησης εξωτερικού στεγάστρου.

Ο κος. Κόκορης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι τα χρήματα που λαμβάνει το Κέντρο μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ δεν είναι αρκετά ώστε να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν και για την επισκευή του κτιρίου και του προαύλιου χώρου, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να βρουν χρήματα από τον Δήμο Ζακύνθου και έχοντας τη στήριξη και του Βουλευτή Ζακύνθου κο. Ακτύπη Διονύσιου και από ιδιώτες να γίνονται προσπάθειες συντήρησης του κτιρίου.

Επίσης, ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος και ο κος. Κολεύρης Παναγιώτης συνομίλησαν και με την υπεύθυνη της δομής κα. Σρακίνη Γεωργία και το υπόλοιπο προσωπικό, για θέματα λειτουργίας του ΚΔΑΠμεΑ.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα ο Πρόεδρος και ο Οργανωτικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου μαζί με τον υπεύθυνο γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης κο. Σκιαδόπουλο Γιάννη συναντήθηκαν με την Διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Ζακύνθου κα. Λιβέρη Μαριέττα, όπου ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου. Επίσης, η κα. Λιβέρη ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Σωματείου για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο σχολείο, τόσο στον εσωτερικό χώρο και τις αίθουσες όσο και στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια και των δύο συναντήσεων ο υπεύθυνος γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης κος. Σκιαδόπουλος Γιάννης ενημέρωσε σχετικά με το νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ που αφορά νέους ανέργους ηλικίας 18-29 ετών με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή Ι.Ε.Κ. ή Α.Ε.Ι., οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 150 ωρών και συν 150 ώρες σε κάθε ένα από τα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης. Επίσης, η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα δεν οδηγεί στη διακοπή των παροχών που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι λόγω της αναπηρίας τους και καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι στις 31 Οκτωβρίου 2022.

Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος αφού άκουσε προσεχτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο δομές του νησιού υποσχέθηκε ότι θα κάνει οποιαδήποτε ενέργεια είναι δυνατή από μέρους του Σωματείου, ώστε να επιλυθούν κατά το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

ΕΝΕΓΥΛ 3ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΕΓΥΛ 1ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΔΑΠΜΕΑ 3ΕΝΕΕΓΥΛ 2