ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ζακύνθου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα και κυρίως την συνεχή κατάληψη των ραμπών από τροχοφόρα οχήματα, εμποδίζοντας την διέλευση των ατόμων με κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αμαξίδιο καθώς και στο αίτημα του Σωματείου μας, που είναι η διαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης και η τοποθέτηση ειδικής σήμανσης όπως ορίζει ο Κ.Ο.Κ .

Επίσης, ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τις προσβάσιμες παραλίες του νησιού μας, που απουσιάζει ο ειδικός μηχανισμός που προβλέπεται για τα άτομα με αναπηρία (sea truck) ενώ σε όποιες παραλίες έχει ήδη τοποθετηθεί δεν έχει συντηρηθεί ώστε να μπορεί να λειτουργεί.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα των σχολικών μονάδων του νησιού μας, καθώς πολλά σχολεία δεν είναι προσβάσιμα ή υπάρχουν σοβαρές κακοτεχνίες με ράμπες που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να μπορούν να κινούνται τα άτομα με αναπηρία αυτόνομα.

Τέλος, ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος μίλησε και για την ανάπλαση της οδού Ταβουλάρη και τις κακοτεχνίες που υπάρχουν (π.χ. ράμπες χωρίς την κατάλληλη κλήση), όπως στην τοποθέτηση των οδηγών τυφλών που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούν το σκοπό κατασκευής τους, και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια διόρθωσής παρά τις επισημάνσεις που έχει κάνει το Σωματείο μας και ο πρόεδρος προσωπικά μέσα από αποστολή εγγράφων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και συνομιλώντας ο ίδιος προσωπικά με τους υπεύθυνους του έργου.