ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕ.Γ.Α.Δ.Ι.Ν.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία», μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων των Ιονίων Νήσων, καθώς και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας και αστυνομικό προσωπικό.

Η ημερίδα, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία και πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση αλλά και την ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου και της συμβολής του Σώματος στην καθημερινή ζωή των συνανθρώπων μας, με αναπηρία.

Στην ημερίδα πραγματοποίησε εισήγηση ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου, κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος με θέμα, «Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και ο ρόλος της αστυνομίας». Συγκεκριμένα, ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος αναφέρθηκε στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και στην ισότιμη ένταξή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον αστικό ιστό και στην υποχρέωση της αστυνομίας για την διασφάλιση της.

Τελειώνοντας, ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος τόνισε ότι θα πρέπει να παρέχεται επιμόρφωση στο προσωπικό της αστυνομίας ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με άτομα με αναπηρία και κυρίως άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες που τα καθιστούν ανίκανα να αυτοεκροσωπηθούν ώστε να ζουν όλοι με αξιοπρέπεια και σεβασμό όπως δικαιοπρακτικά δικαιούνται.