ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

Στα πλαίσια της Εθνικής και Παγκόσμιας ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία 3η Δεκεμβρίου , αντιπροσωπεία του σωματείου ΑμεΑ Ν. Ζακύνθου "Οι Ποπολάροι" αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Φίλιππο Βαρδακαστάνη, τον Γεν. Γραμματέα κ. Μάριο Μπενίση και τον υπεύθυνο γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης κο. Σκιαδόπουλο Γιάννη βρέθηκαν στα σχολεία του νησιού στις 12 και 14 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια ενημερωτικής δράσης για την δωρεά οργάνων και την εθελοντική αιμοδοσία.

Με την έγκριση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πόθου και την σύμφωνη γνώμη των διευθυντών και διευθυντριών κας. Ράμμου, κου. Φιορεντίνου και κας Αλαμάνου ενημερώθηκαν από τα μέλη του σωματείου, μαθητές τμημάτων της Β' τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου, της Γ' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου και της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Μαχαιράδου αντίστοιχα, για το θέμα της δωρεάς οργάνων, της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο καθώς και για τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στο νησί μας.

Τα μέλη του σωματείου απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών και ακολούθησε γόνιμος διάλογος. Η δράση έλαβε χώρα στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των νέων, στα πλαίσια της ενσυναίσθησης και της αποδοχής της διαφορετικότητας, με έμφαση στον τομέα της αναπηρίας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας νημέρωσης προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ζακύνθου.

IMG 01IMG 02IMG 03IMG 04

IMG 05IMG 06IMG 07