Η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄

Το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 και ώρα 16:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο-Καφέ ΄΄ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ΄΄, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου ατόμων με αναπηρίες Ζακύνθου ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄.

Διαπιστώθηκε απαρτία αφού παρευρέθηκε πάνω από το ¼ των ταμειακά εντάξει μελών.

Πριν ξεκινήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος χαιρέτησε τα παρευρισκόμενα μέλη και τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Επίσης, ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τον Βουλευτή Ζακύνθου κο. Ακτύπη Διονύσιο, τον Δήμαρχο κο. Στασινόπουλο Γεώργιο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο. Πλέσσα Διονύσιο και την Αντιδήμαρχο κα. Μπουρογιάννη Ευαγγέλια Υπεύθυνη «Βοήθεια στο Σπίτι» και Τμήμα Ισότητας δύο φίλων και κακοποιημένων γυναικών.

Ακολούθως, άρχισαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με την Πρόσκληση.

Πρόεδρος της Γ.Σ. ψηφίστηκε ομόφωνα η κα. Στεφανοπούλου Ιωάννα, η οποία αφού πήρε τη θέση της Προέδρου της Συνέλευσης , χαιρέτησε και ευχαρίστησε με τη σειρά της τα παρευρισκόμενα μέλη , για την τιμή να την ψηφίσουν.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Γ.Σ., αφού διάβασε την Πρόσκληση, αναφέρθηκε στα θέματα της ημερησίας διάταξης, ενώ έγινε και σύντομη παρουσίαση του Διοικητικού Απολογισμού – Πεπραγμένα του Σωματείου για το προηγούμενο έτος 2023.

Ύστερα, από την ψήφιση των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης, το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ. κος. Μπενίσης Μάριος, ο οποίος έκανε εκτενή ενημέρωση στα παρευρισκόμενη μέλη σχετικά με καίρια θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και το αναπηρικό κίνημα όπως, τα προνοιακά επιδόματα, η σύνταξη αναπηρίας, η εργασία, η υγεία, αλλά και για τις θέσεις – προτάσεις της ΕΣΑμεΑ πάνω σε αυτά τα θέματα.

Ακολούθως, ανοίχτηκε κατάλογος ερωτήσεων, όπου τα παρευρισκόμενά μέλη έθεσαν τις ερωτήσεις και απόψεις τους σχετικά με θέματα που τα απασχολούν και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων μελών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και των τοπικών αρχόντων, οι οποίοι άκουσαν τις θέσεις των μελών του Σωματείου και απάντησαν σε σημαντικά ερωτήματα σε θέματα σχετικά με την υγεία και κυρίως την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Φωτογραφίες