ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΙΣΜΑ 90,2 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο Φ. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου και την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος, παραχώρησέ δύο συνεντεύξεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΡΙΣΜΑ με τον δημοσιογράφο Γιώργο Γκόγκο και αντίστοιχα στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ με τον δημοσιογράφο Διονύση Μπινιώρη. Ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους υπεύθυνους φορείς του τόπου μας σχετικά με τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και απασχολούν το Σωματείο μας και δυστυχώς παραμένουν άλυτα.

Ειδικότερα αναφέρθηκε για την παντελή έλλειψη προσβασιμότητας στην πόλη της Ζακύνθου στα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, στα φαρμακεία, ιατρεία αλλά και τις ράμπες και θέσεις στάθμευσής για Άτομα με Αναπηρία οι οποίες είναι συνεχώς κατειλημμένες. Η κατάσταση έχει γίνει πλέον ανυπόφορη για τα άτομα με αναπηρία και τις τοπικές αρχές να αδιαφορούν.

Επίσης, ο πρόεδρος Βαρδακαστάνης Φίλιππος αναφέρθηκε και στην προσβασιμότητα στις παραλίες του νησιού, στις οποίες παρά τα έγγραφα που έχει στείλει επανειλημμένα το Σωματείο μας, προς τους αρμόδιους φορείς δεν έχει τοποθετηθεί πουθενά και σε καμία παραλία του νησιού κάποιος ειδικός μηχανισμός για τα άτομα με αναπηρία (sea track.).

Επιπλέον, ο κος ΄Βαρδακαστάνης Φίλιππος τόνισε ότι ένα πάγιο αίτημα του Σωματείου είναι η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη του ο κος. Βαρδακαστάνης Φίλιππος μίλησε και για την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Σωματείο, αφού πλέον αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του καθώς μοναδική πηγή εσόδων του είναι η Επιχορήγηση που λαμβάνει από την Περιφέρεια με ένα ποσό που αδυνατεί να καλύψει τα έξοδά του.

Συμπερασματικά, το Σωματείο διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία στο νομό μας, και ζητάμε την εφαρμογή των νόμων.