Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 10:13

ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Φ.ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΣΤΟΝ ΣΑΚΗ ΝΕΓΚΑ

Με το δικό του σύνθημα «μένουμε σπίτι – μένουμε σε επαφή» ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου «Οι Ποπολάροι», Φίλιππος Βαρδακαστάνης, μιλάει στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Ζακύνθου για τις νέες συνθήκες που έχει επιβάλει ο Κορονοϊός στην καθημερινότητα της κοινωνίας και των ατόμων με αναπηρίες.

Παροτρύνει όλα τα μέλη του Σωματείου να παραμείνουν στο σπίτι για την προστασία τους από τον νέο ιό και γνωστοποιεί πως υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνούν μαζί του για οτιδήποτε χρειαστούν, καλώντας στον αριθμό 6977180791 ή αποστέλλοντας μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς το Γραφείο του Σωματείου θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.
Ακόμη, πληροφόρησε πως υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων έως 30 Ιουνίου, συμβουλεύοντας τα μέλη, εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να αγοράζουν μεγαλύτερη ποσότητα φαρμάκων, με σκοπό την αποφυγή της συχνής μετακίνησής τους.

Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζακύνθου με Πρόεδρο της και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ζάκυνθος με Φιλότιμο» τον Χρήστο Πάστρα, θα προχωρήσει στην ενίσχυση του θεσμού «Βοήθεια Στο Σπίτι» με την πρόσληψη ατόμων, ώστε η εξυπηρέτηση να καθίσταται πιο αποτελεσματική στο νησί. Σε περίπτωση ανάγκης, ο αριθμός επικοινωνίας με την Κ.Ε.ΔΗ.Ζ είναι 26953 – 60909, πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου τόνισε πως είναι αναγκαίο «οι συμπολίτες μας και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ να παρέχουν την γραμμή προτεραιότητας στα άτομα με αναπηρίες, καθώς επίσης οι οδηγοί να μην χρησιμοποιούν τις θέσεις πάρκινγκ που προορίζονται για ΑμεΑ». Συνεχίζοντας, είπε «απαιτούμε τα δικαιώματα που προβλέπονται από τους νόμους», καθιστώντας ξεκάθαρο πως η κάρτα αναπηρίας που παρέχει το Σωματείο στα μέλη του είναι επίσημη και έχει πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κλείνοντας, ο κ. Βαρδακαστάνης επεσήμανε την έλλειψη διερμηνέων της νοηματικής γλώσσας στην παρουσίαση ειδήσεων που αφορούν τον Κορονοϊό από κάποια ιδιωτικά κανάλια της χώρας, ένα θέμα, για το οποίο το Σωματείο έχει αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αποτελεσματικής λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς άνθρωποι με σχετικά προβλήματα φοβούνται να επισκεφθούν το νησί, εξαιτίας της υπολειτουργίας της, όπως αναφέρει. Ως προς αυτό, σημείωσε πως θα συναντήσει τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, ώστε να προστεθεί 2η βάρδια στο αντίστοιχο τμήμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιμέλεια κειμένου

Δ.Μποζίκη