Συνέδριο ΕΣΑΜΕΑ

9ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο Ε.Σ.Α.μεΑ.:
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ο Εκλογοαπολογιστικου Συνεδρίου της Ε.Σ.Α.μεΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 9 & 10 Φεβρουαρίου 2017, με την συμμετοχη εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και πλέον των 750 συνέδρων - εκπρόσωποι άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και γονείς, κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία συγκεντρώθηκαν από όλη τη χώρα, αυτή την πρώτη ημέρα εργασιών, για να συζητήσουν τα προβλήματα της αναπηρίας και στις 10 Φεβρουαρίου να εκλέξουν το νέο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.
Το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε από 6 Συνέδρους.
Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες, σε μια συγκινητική τελετή, ενώ για τη συνολική προσφορά τους στο αναπηρικό κίνημα βραβεύτηκαν τα μέλη του απερχόμενου Γ. Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ: Βασίλης Παπαδόπουλος, Όλγα Μπούτοβα, Ευαγγελία Κοντογεωργάκη, Ηλίας Μαργιόλας, Σπυριδούλα Λάγιου, Γιώργος Κοτζιάς, Χρήστος Νάστας.
Στην έναρξη του Συνεδρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης χαιρέτησε τους συνέδρους: «Είμαστε όλοι εδώ από όλη την Ελλάδα και από την Κύπρο, συνεπείς στον αγώνα για μια κοινωνία και ζωή με συνθήκες αξιοπρέπειας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Σήμερα η ΕΣΑμεΑ κλείνει 28 χρόνια ζωής, δράσης και λειτουργίας. Έχει καταξιωθεί ως η οργάνωση που ηγείται ενός κινήματος στη βάση του «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς». Εμπνεόμαστε από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία γιατί η αναπηρία αποτελεί κοινωνικοοικονομική και πολιτική υπόθεση, δεν είναι θέμα μόνο αυτού που τη φέρει. Η αναπηρία μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, αφορά το σύνολο της κοινωνίας και για αυτό το λόγο από αυτό εδώ το Συνέδριο απευθυνόμαστε στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και των κοινωνικών θεσμών. Έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, του πώς η κρίση έχει επηρεάσει τις οικογένειες. Ακόμη περισσότερο, τις οικογένειες που έχουν άτομα με αναπηρία μέλη τους. Ένα άτομο με αναπηρία που θα οδηγηθεί στη φτώχεια ή την ανεργία θα βγει από αυτές τις καταστάσεις πολύ πιο δύσκολα, το κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας, που στις καλές εποχές είναι δυσβάσταχτο, στην κρίση είναι φονικό».
Με πλειοψηφία εγκρίθηκαν ο απολογισμός του Γενικού Συμβουλίου από το σώμα και
ακολούθησαν ομιλίες και τοποθετήσεις των συνέδρων. Τ
ο Σώμα και ακολούθησαν
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Ο Κος Βαρδακαστάνης ξανά εκλέχτηκε Πρόεδρος , για μια ακόμα τριετία.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Κος Γρέκας Γιάννης εξελέγη με 171 ψήφους μέλος στο νέο Γενικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Α.μεΑ., εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με αναπληρωτή των Κο Μάνεση-Καράμπα Ιωάννη-Διονύσιο με 80 ψήφους.
Επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Σωματείου μας, Κος Σπίνος Ευστράτιος πήρε 60 ψήφους, ως υποψήφιος στην Ελεγκτική Επιτροπή.