ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία « ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» έστειλε έγγραφο προς τον Διευθυντή της ΔΕΔΗΕ Ζακύνθου κο. Κούτση Νικόλαο και στην Προϊσταμένη του τοπικού καταστήματος ΔΕΗ Ζακύνθου κα. Καμβάση Άννα σχετικά με την παντελή έλλειψη προσβασιμότητας του κτιρίου, τόσο στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου όσο και στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα τα Άτομα με Αναπηρία να μην μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα στο κτίριο, ώστε να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα, με τα παραπάνω το Σωματείο ζητά την κατασκευή κεκλιμένου επιπέδου (ράμπας) στην είσοδο του κτιρίου και να τοποθετηθεί και η ειδική σήμανση. Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.2831/2000), που επιβάλλει την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στους Κοινόχρηστους χώρους. Ειδικότερα θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τις προσβλέψεις για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας για τα νέα κτίρια (άρθρο 28 παρ.2,3 και 4), στην παρ.5 του άρθρου 28 του Κτιριοδομικού Κανονισμού προβλέπεται η υποχρέωση αναδιαμόρφωσης των κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, ώστε να καταστούν προσβάσιμες στα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Επίσης, δίπλα στη ράμπα, κρίνεται απαραίτητο να οριοθετηθεί ειδικός χώρος στάθμευσης για αναπηρικά αυτοκίνητα, με την ειδική σήμανση και με ειδικά κολονάκια.

Τέλος, το Σωματείο επεσήμανε ότι η επιγραφή όπου αναφέρει ότι τα Άτομα με Αναπηρία εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα να τοποθετηθεί σε πιο ευκρινές σημείο, ώστε να είναι ορατό προς όλους.